Ge dig aldrig ut på picknick eller grillfest utan detta förföriskt goda och saftiga bröd i bagaget.
Skär det i rutor och så ut och njut.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl oatly havredryck
8 dl vetemjöl special
1½ msk olivolja
½ tsk salt
Topping
1 stor lök
1 msk olivolja
25 g grovhackade valnötter
1-2 tsk flingsalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm oatly havredryck till 37 grader.
Lös jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, ca 10 minuter. Degen ska vara ganska lös.
Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen i en rektangel. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Skiva löken och fräs den i hälften av oljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Fördela löken och valnötterna ovanpå degen och strö över flingsalt samt droppa på resten av oljan.
Grädda brödet ca 25 minuter. Låt det kallna på galler innan det skärs i rutor.