Karamelliserad rödlök

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Sötma och syra får löken att lyfta. Karamelliserad lök passar lika bra på smörrebrödet eller med en god ost som kompanjon till en saftig köttbit. Förvaras i en burk i kylen upp två veckor.

Ingredienser

  • 4 röda lökar
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och skär löken i klyftor. Lägg i en stor plastpåse och dela klyftorna med fingrarna. Blanda socker och vinäger i en skål. När sockret blandats ut – häll i oljan, salt och peppar. Häll vinägretten över löken och skaka platstpåsen ordentligt. Häll ut i en långpanna och ugnstek på 175 grader i 45 minuter. Rör om löken ungefär vart tionde minut så den blir jämnt stekt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben