Försvarets ärtsoppa
Serverar:
10 portioner
Tid:
13 timmar
Kan frysas in i mindra portioner.
Ingredienser
600 g gula torkade ärtor
2 liter vatten
500 g rimmat fläsk i tärningar
1 medelstor gul lök, hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk mejram
½ tsk ingefära
Instruktioner
Blötlägg ärtorna i vatten. Låt stå ca 12 timmar. Häll bort vattnet.
Häll ärter, vatten, fläsk, lök, salt och buljongtärningen i en stor kastrull. Låt koka utan lock ca 1 timme tills ärtorna är mjuka.
Smaksätt med salt, timjan, mejram och ingefära. Späd med vatten vid behov.
Liknande recept
Grön ärtsoppa med räkor och timjan
20 min
4
Tinas grön-gula ärtsoppa
5
2 h
10-12
2
Ärtsoppa (gul)
5
6
5
Ärtsoppa med räkor och pepparrot
3
2 h
4-6
Min pimpade ärtsoppa!
20 min
3-4
Agdas ärtsoppa med piff
5
4 h
6-8
2
Ärtsoppa med lamm och vitlök
2 h
8
Grön ärtsoppa med Mozzarella och Macadamia.
10 min
1
Ärtsoppa
1 d
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!