Försvarets ärtsoppa

Serverar: 10 portioner

Tid: 13 timmar

Kan frysas in i mindra portioner.

Ingredienser

  • 600 g gula torkade ärtor
  • 2 liter vatten
  • 500 g rimmat fläsk i tärningar
  • 1 medelstor gul lök, hackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • ½ tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ärtorna i vatten. Låt stå ca 12 timmar. Häll bort vattnet.
    2. Häll ärter, vatten, fläsk, lök, salt och buljongtärningen i en stor kastrull. Låt koka utan lock ca 1 timme tills ärtorna är mjuka.
    3. Smaksätt med salt, timjan, mejram och ingefära. Späd med vatten vid behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben