Foliekokt guldsparid med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Den ömtåliga fisken får en skonsam behandling i folie, där också örter och kryddor utvecklar sina fulla aromer.

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd peperoni
  • 1 tsk hackad timjan
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 tsk hackad salvia
  • 6 msk olja
  • Saft och rivet skal av 2 citroner
  • 1 guldsparid ca 1,2 kg rensad
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
  • 1 fast potatis
  • 1 lök
  • 1 knippe rucola
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Pressad potatis
  • Citronklyftor
  • Olivbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och pressa vitlöken. Halvera peperonin på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Blanda vitlök, peperoni och kryddörter med 5 msk olivolja, citronsaft och skal.
    2. Skölj fisken, torka av den med papper, pensla den in och utvändigt med örtmarinaden, låt dra i kylskåp i 1 timme.
    3. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i tärningar. Skölj tomaterna och ta bort stjälkfästena, skär i fjärdedelar, kärna ur och skär i tärningar.
    4. Skala potatisen och skär i tärningar. Skala löken och skär även den i små tärningar.
    5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna, stek löken genomskinlig. Lägg till paprika och potatistärningar och låt fräsa med helt kort.
    6. Ansa rucolan, skölj och skaka torr. Ta bort grova stjälkar, skär bladen smått. Blanda rucola och tomattärningar med grönsakerna i pannan, smaka av med salt och peppar. Lyft pannan från plattan, sätt på ugnsgrillen.
    7. Lägg över den marinerade fisken på ett stort ark aluminiumfolie, salta och peppra in och utvändigt. Fyll fisken med lite grönsaker, fördela resten bredvid. Häll över resten av marinaden och förslut folien noga.
    8. Koka guldspariden överst i ugnen under den inte allt för heta grillen i ca 25 minuter, vänd på fisken emellanåt.
    9. Skala potatisen och koka den mjuk, pressa genom en potatispress och servera fisken med pressad potatis, citronklyftor och olivbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben