Foliepaket med fisk och grönt

Serverar: 4 portioner

Ett paket kommer lastat med ljuvlig överraskning. Paket med allt-i-ett i sig. Den här rätten kan också göras helt vegetarisk.

Ingredienser

  • 250 g skinn- och benfri laxfilé
  • 250 g vit fiskfilé, tex. sej eller hoki
  • 500 g små potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 ask körsbärstomater, 250g
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba och skär potatisen i hälften, ansa och skär purjolöken i strimlor. Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar.
    2. Riv av 4 rejäla ark med aluminiumfolie. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med 1 krm salt och 1 krm peppar.
    3. Vik ihop foliepaketen något, häll i grädde och vin innan de försluts. Lägg på grillen i ca 10 minuter.
    4. Öppna paketen och lägg i fisken, krydda med 1 krm salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    50 min
    4
    21
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben