Foliestekt nötbringa med ugnsbakad potatis

Serverar: 4 portioner

Bringa brukar oftast kokas till pepparrotskött, soppor och buljong, men den kan även kryddas och stekas i ugn. En stektermometer är bra att ha, så att man vet exakt när köttet är färdigt. Håller man en jämn värme hela stektiden igenom blir köttet genomstekt utan att brännas.

Ingredienser

  • 1 kg benfri, välhängd nötbringa
  • 2½ tsk salt
  • 10 grovkrossade vitpepparkorn
  • 1 tsk krossad rosmarin
  • Ugnsbakad potatis
  • 8 medelstora potatisar
  • Salt
  • Smör eller margarin
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg nötbringan på en stor bit aluminiumfolie. Gnid köttet med en blandning av salt, peppar och rosmarin och rulla ihop steken. Svep foliet runtom och stick in en stektermometer. Stek i 200° ca 2½ timma. Termometern ska visa 78°.
    2. Skär upp köttet och servera tillsammans med den sky som bildats i foliet och den bakade potatisen.
    3. Potatis: Borsta potatisarna riktigt rena och torka dem väl. Baka dem i 200° ca 1 timme. Gör ett kryss i potatisen när den är mjuk och tryck till så att det bildas ett hål. Strö på salt och lägg i en klick smör eller margarin. Garnera med en persiljekvist. Eller gör som jag: Hacka ned persiljan i smöret och lägg sedan på det.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben