Fond - mörk

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag

Numera gör man sällan egna fonder (åtminstone inte köttfonder) eftersom det finns så bra koncentrat på marknaden, men det kan vara roligt att göra någon gång när man har ingredienserna.

Ingredienser

  • 4-5 kg kalv- eller oxben
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri (sorlek 1/4 morot)
  • 2 lökar
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • Instruktioner

    Hacka benen i hanterbara bitar Bryn benen i ugn tills de är riktigt brynta (upp till 2 timmar i 175 grader) Rensa och skölj grönsakerna och skär i stora bitar Tillsätt tomatpuré och grönsaker till benen och bryn med den sista halvtimmen Lägg allt i en stor gryta och fyll på med vatten så det precis täcker benen. Låt fonden koka i minst 12 timmar (det skall bara småputtra) Sila fonden i silduk eller finmaskigt durkslag. Du kan reducera fonden för att få den mustigare

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben