Fond - Skaldjur

Serverar: 5-10 portioner

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

  • 5 kg skal av hummer/havskräftor/räkor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 persiljerot
  • 1/2 rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • persiljestjälkar
  • 4 - 6 hela vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 dl tomatpuré
  • 1/2 dl konjak
  • 1 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Skala alla grönsakerna och skölj dem noga i kallt vatten.
    2. Bryn allt i en stor gryta och tillsätt slutligen tomatpurén. Flambera med konjak.
    3. Häll på fiskfond och vitt vin, så att det täcker. Du kan ev. tillsätta 1 liter mörk fond (den ger en bra grund).
    4. Låt småkoka i ca 1 timme. Skumma (ta bort fett och skum).
    5. Sila i en fin sil, så är fonden klar att användas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben