Fotbollsmacka med skagenröra

Serverar: 1 portioner

Mer matigare macka

Ingredienser

  • 1 halvbaguette, gärna fullkornsvariant
  • Lite smörgåsmargarin
  • En handfull sköljda salladsblad av något slag
  • ½ dl skaldjursröra
  • 4–5 tinade räkor
  • Dillkvist, persilje- eller korianderkvist
  • 3 skivor rökt kött
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 1 liten mogen tomat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2–3 skivor hårdost
  • 1 snibb (grön)mögelost
  • 1 msk (körsbärs)sylt eller fikonmarmelad
  • Instruktioner

    1. Längsklyv brödet och bred tunt med ˝smör˝ på bägge mjukytorna.
    2. Lägg ett lager sallad på underhalvan. Tänk dig brödet i tredjedelar och klicka skaldjursröra på första tredjedelen. Skala räkorna och toppa röran med dem, pynta med örtgrönt.
    3. Drapera skivat rökt kött runt pepparrotsvispen från tub på nästa bit macka.
    4. Lägg på grova tomatskivor och salta och peppra dem. Täck sista tredjedelen med skivad hårdost. Lägg på dessertosten och låt sylt eller marmelad finna sin plats bland ostvecken.
    5. Lägg på överhalvan så att mackan går att hålla i handen. Slå upp en kall öl att släcka törsten med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben