Fräsch jordgubbscheesecake - glutenfri

Serverar: 10 portioner

Cheesecakes är krämiga, vackra och har en fräsch syrlighet. Perfekt att ha på lut i frysen eftersom den håller sig i månader. Tänk på att ta fram tårtan 20-30 minuter innan serveringstillfället, då blir den som godast!

Ingredienser

  • 60 g smör eller margarin
  • 60 g mandelmjöl
  • 3 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl Maizena majsstärkelse
  • 30 g havregryn, Ren havre
  • Fyllning
  • 1 vaniljstång
  • 400 g cream cheese, rumsvarm
  • 4 dl socker
  • 6 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • 3-3½ dl mosade jordgubbar
  • Jordgubbar runt tårtan, skivade
  • Garnering
  • 10-12 jordgubbar, skivade eller delade
  • Mandelspån
  • Kryddgrönt, t ex mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.
    3. Smält matfettet. Blanda samtliga ingredienser i en matberedare tills du har en smidig deg. Tryck ut degen i formen. Grädda kakan i ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut bottnen. Låt kakan kallna.
    4. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa samman cream cheese, socker och vaniljfrön. Smeten ska bli slät och fin. Rör ner äggulorna, en i taget och rör mellan varje äggula. Vispa grädden lite hårdare än vanligt. Vänd ner grädde och mosade jordgubbar i smeten. Blanda samman.
    5. Skiva jordgubbar och ställ jordgubbskivorna utmed formens insida. Fördela smeten över den nu kalla bottnen. Släta till med en slickepott eller palett. Täck över med plastfolie och frys tårtan i minst 5 timmar.
    6. Ta ut tårtan 20-30 minuter före servering och garnera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben