Fräsch keylimepie

Serverar: 6 portioner

Syrlig och mumsig. Mätt efter middagen... du orkar den ändå :)

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 400 g kondenserad sötad mjölk (1 burk)
  • 4 äggulor
  • 5 lime, både skal och saft
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Smulat limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa kexen till små smulor (eller lägg dem i plastpåse och smula dem med en kavel) Blanda smulet med smält smör och tryck ut kexmassan jämt i en form med löstagbar kant eller annan pajform, 24–26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt pajskalet kallna.
    3. Riv skal och pressa ur saften av limefrukterna. Vispa lätt ihop kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal (spara lite rivet skal på en tallrik till garneringen) och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i drygt 30 minuter. Sila sedan smeten genom en finmaskig sil för att få bort det mesta av skalet.
    4. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20. Låt svalna och kyl sedan ordentligt. Spritsa grädde och smula över lite limeskal för ett läckert utseende.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben