Fräsch kiwitårta

Serverar: 8 portioner

Denna tårta är mycket enkel och snabb att baka. Perfekt till kaffekalaset eller som en fruktig dessert efter en god middag.

Ingredienser

  • 450 g fryst smördeg
  • 450 g färskost, philadelphia
  • Saft och skal från ½ citron
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 kiwifrukter
  • Instruktioner

    1. Lägg ut smördegsplattorna och låt dem tina.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degplattorna till 3 mm tjocklek på ett mjölat bakbord. Smörj en form med matfett och klä den med degen Forma kanterna. Tryck till den övre kanten på tårtbottnen med tummen och pekfingret så att ett regelbundet mönster bildas. Snurra försiktigt medan du arbetar.
    3. Stick små hål i degbotten med en gaffel, lägg ett bakplåtspapper över degbotten och fyll upp med linser eller gula ärter. Baka i ugnen 15 minuter och låt sedan bottnen svalna. Ta bort ärterna.
    4. Blanda färskost med citronsaft, citronskal, florsocker och vaniljsocker. Skala kiwifrukterna och skär dem i tunna skivor.
    5. Spritsa eller bred ut ostkrämen över tårtbottnen. Lägg kiwi ovanpå krämen i ett dekorativt mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben