Fräsch köttbullsburrito

Serverar: 4 portioner

Fyll burriton med kryddiga köttbullar, fräscha grönsaker och en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

  • Köttbullar
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 600 g nötfärs
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 3 msk Old el paso, Chili seasoning mix
  • 3 dl riven ost mozzarella, rumstempererad
  • Smör, att steka i
  • 4 Old el paso, Tortillas for burritos (bröd)
  • Sallad
  • 2 avocado
  • ½ rödlök
  • Färsk koriander, valfri mängd
  • Isbergssallad, valfri mängd
  • Citron
  • Till servering
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Köttbullarna: Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla i ett par minuter. Tillsätt färsen och kryddorna. Blanda till en jämn smet. Forma kulor av osten, rulla in dem i färsen och forma till bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.
    2. Salladen: Dela och kärna ur avokado, hacka i bitar. Skär rödlöken i ringar. Hacka koriander och sallad. Dela citronen. Blanda allt och droppa några stänk citron över.
    3. Fyll burriton med köttbullarna och sallad. Toppa med en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben