Fräsch nudelsoppa

Serverar: 2 portioner

Den här nudelsoppan har den ovanliga egenskapen att vara både mustigt värmande och krispigt fräsch. Blandningen av svamp i smakstark buljong, ihop med krispigt råa morötter och salladslök, och den salta gyllene tofun är en superkombo! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 100 g risnudlar
  • 6 dl vatten
  • 1 msk ekologiskt buljongpulver
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad koriander
  • 6 shiitakesvampar, färska eller blötlagda med borttagen fot
  • Ca 2 dl champinjoner
  • 200 g fast tofu
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Eventuellt olja för stekning
  • 6 broccolibuketter, skurna i mindre bitar
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • Tillbehör (valfritt)
  • 1/3 röd chili, skivad
  • Färsk koriander
  • 2 citronklyftor
  • Böngroddar
  • Tamari eller ljus soja
  • Instruktioner

    1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp vattnet med buljong, ingefära, finhackad vitlök och koriander. Sänk värmen och blanda i svampen. Låt småkoka i 5-10 minuter eller tills svampen har mjuknat något.
    2. Skiva tofun och stek i salt och vitpeppar och eventuellt lite olja, tills den blir ordentligt brynt på båda sidor. När svampen börjar kännas mjuk, tillsätt broccolin och koka ytterligare 2 minuter, tills broccolin mjuknat något men fortfarande är krispig.
    3. Lägg nudlarna i mitten av en skål. Strimla moroten. Fiska upp svamp och broccoli ur buljongen och lägg runt nudlarna tillsammans med tofu och råa morotsstrimlor. Häll över buljongen. Toppa med fint skivad salladslök och valfria tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben