Den här nudelsoppan har den ovanliga egenskapen att vara både mustigt värmande och krispigt fräsch. Blandningen av svamp i smakstark buljong, ihop med krispigt råa morötter och salladslök, och den salta gyllene tofun är en superkombo!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
100 g risnudlar
6 dl vatten
1 msk ekologiskt buljongpulver
1 tsk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
½ tsk torkad koriander
6 shiitakesvampar, färska eller blötlagda med borttagen fot
Ca 2 dl champinjoner
200 g fast tofu
Salt
Vitpeppar
Eventuellt olja för stekning
6 broccolibuketter, skurna i mindre bitar
1 morot
1 salladslök
Tillbehör (valfritt)
1/3 röd chili, skivad
Färsk koriander
2 citronklyftor
Böngroddar
Tamari eller ljus soja
Instruktioner
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp vattnet med buljong, ingefära, finhackad vitlök och koriander. Sänk värmen och blanda i svampen. Låt småkoka i 5-10 minuter eller tills svampen har mjuknat något.
- Skiva tofun och stek i salt och vitpeppar och eventuellt lite olja, tills den blir ordentligt brynt på båda sidor. När svampen börjar kännas mjuk, tillsätt broccolin och koka ytterligare 2 minuter, tills broccolin mjuknat något men fortfarande är krispig.
- Lägg nudlarna i mitten av en skål. Strimla moroten. Fiska upp svamp och broccoli ur buljongen och lägg runt nudlarna tillsammans med tofu och råa morotsstrimlor. Häll över buljongen. Toppa med fint skivad salladslök och valfria tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (0)