Fräsch sommar-rulltårta

Serverar: 10-12 portioner

Oväntat besök? Kommer gästerna som du inte visste skulle komma, den här fräscha rullen är räddningen! Lemon curden står i kylen, färdig att användas. Bara att baka kakan, fylla och servera! Har du inte lemon curd hemma? Det går lika bra att använda annan sylt. Glutenfri. Använd laktosfri grädde för laktosfri rulle.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Knappt 2 dl socker, 180 g
  • Knappt 2 dl potatismjöl, 140 g
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • ½ liter jordgubbar
  • Topping
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 5-10 st jordgubbar
  • Kryddgrönt, t ex mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp, 6-7 minuter. Vispa ner potatismjöl och bakpulver. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
    3. Grädda ca 10 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort gräddningspapperet och låt kakan svalna.
    4. Vispa grädden och rör ner rumsvarm lemon curd i den. Bred ut blandningen på tårtan. Ansa jordgubbarna och skiva eller tärna dem. Fördela jordgubbarna på grädden. Rulla ihop tårtan från långsidan och placera på ett serveringsfat.
    5. Vid servering: Spritsa vispad grädde på tårtans topp och garnera med halverade jordgubbar och kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben