Fräsig ugnspannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Supergod och en lite annorlundare variant av ugnspannkaka

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Pålägg
  • 2 purjolökar
  • 2 paprikor
  • 1 1/2 msk margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 4 tomater hackade i bitar
  • 2 dl riven ost
  • Rökt skinka
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet med salt och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en slät smet. Häll i en ugnsplåt. Grädda i 12-15 min 225 grader.
    2. Fräs under tiden paprika och purjolök, salta. Ta ut pannkakan och häll över purjoröran. Strö över tomaterna i bitar och skinkan i strimlor , samt krydda med timjan. Strö över osten.
    3. Gratinera ytterligare 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Dansmyran 6 juni 2009

    Väldigt gott. Den kommer att göras fler gånger.

    sebi 21 april 2010

    väldigt gott!! =) Hade inte allt man skulle ha på, men det blev toppengott ändå!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben