Fräsiga Våfflor

Vet du vad? Jag är i himlän...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 50 g margarin eller smör
  • ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet eller smöret och låt svalna.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner mjölken, grädden och det smälta matfettet till en jämn smet.
    3. Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smält fett.
    4. Häll på smet och bred ut så att det täcker undre laggen och grädda våfflorna guldbruna.
    5. Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga.
    6. Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bp72 13 september 2008

    Min familj har fått dessa frasiga våflflor som favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben