Frallor

Goda frallor till frukost eller fika. Enligt källan kommer receptet från Bakstugan i När på Gotland.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 100 g jäst
  • 1 dl olja
  • 1 ägg
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2,9-3 liter vetemjöl
  • Till pensling
  • Ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till småbullar, eller både småbullar och baguetter, och lägg på plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem cirka 8 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (7)

    kossan 16 juli 2008

    Nu harjag bakat från ditt recept och vi har ätit frallor till frukost. JÄTTEGODA !!! Kommer absolut baka dessa igen. Tack för ett bra recept

    Tiol 12 augusti 2009

    Suuuuuuuupergoda frallor. Älskas av alla i familjen, måste bara göra fler. TUSEN TACK för ett lättbakat och superlätt recept. Jag penslade mina bröd med ägg och strödde på lite sesamfrön, och några med vallmofrön, blev också gott. Mina barn tipsade mig om att jag kunde prova att göra ännu större frallor, och ha dem som bra hamburgerbröd, det går säkert också att göra korvbröd. Den ideèn var ju inte dum, kanske kan vara värt att testa. högsta betyg får du i alla fall. MVG ++++ mvh Tina

    gottgris 17 augusti 2009

    de blev bra och jätte-goda

    gds877 26 september 2009

    De blev mycket bra, blir fler tillfällen jag använder detta recept. Tack

    fiddelia 2 januari 2010

    Hur många blir det på en sats? Mvh Frida

    Solidpoints 2 mars 2010

    Undrar också hur många frallor man får ut?

    sann67 2 februari 2011

    Mycket goda frallor :) Jag gör 36 st då blir dom i storlek med sådan man köper.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben