Frallor

Smaskens!

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 gram)
  • 4 dl vatten
  • 50 gram smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ½ dl fyrkornskross
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet.
    3. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyrkornskross. Rör med träslev till en smidigt deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Platta till bullarna på plåten innan dom ska jäsa så de blir ca 2-3 cm höga. Låt jäsa ca 45 min under en bakduk. Grädda i 10-15 min i 225 grader.
    4. Tips: Låt frallorna svalna på plåt utan bakhanduk, då blir dom härligt knapriga.
    5. Om du önskar kan du rulla frallorna i mjöl på ovansidan och sedan torka av dem.
    6. Om du inte har de mjöl som anges i receptet så kan du krossa havregryn i mortel, använda rågsikt och andra mjöllsorter.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben