Frallor med maskros

Serverar: 12 portioner

Piffa till det med ogräs i frukostfrallorna!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl maskrosblommor (bara kronbladen)
  • 12-13 dl lantbrödsmjöl fyra sädesslag
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör ut jästen i det. Blanda ner smör, sirap och salt och tillsätt maskrosblommorna. Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar på ett mjölat bakbord. Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med vatten och toppa dem med solrosfrön, pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben