Franks underbara torskrom

Tid: 20 minuter

Rommen anskaffas så tidigt på säsongen som möjligt då kornen är små. Många små bitar är bättre än få stora. Sparas i plastlådor med spadet och citronskivorna. Färdigkokt går bra att lagra i frysen, helst ej längre än 6 mån. Äts som den är, kall, uppvärmd eller stekt.

Ingredienser

  • 1 kg torskrom
  • 2 msk salt per liter vatten
  • Svartpeppar
  • 10 vitpepparkorn
  • ½ lök (gärna mer)
  • 1 citron, skivad (gärna mer)
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    1. Skölj rommen i kallt vatten, lägg den i stor kastrull, häll på vatten till det gott och väl täcker rommen. Detta för att avgöra mängden vatten. Ta ut rommen, häll bort vattnet och fyll på samma mängd vatten igen i tom kastrull.
    2. Lägg i alla grönsaker och koka upp, lägg sedan i rommen och låt sjuda i 15-20 min beroende på hur stora romsäckarna är.
    3. Låt svalna och smaka av när den fortfarande är varm. Den som önskar skalar försiktigt bort hinnorna,

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben