Fransk fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Fisk och räkor smakar gott i en hemlagad soppa.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé
  • 250 g räkor med skal
  • 1 purjolök, ca 100 g
  • 1 morot
  • Smör, att fräsa i
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten.
    2. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp.
    3. Rör ner crème fraiche, lägg i fisken. Låt koka på svag värme 3– 5 min. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (1)

    tina85 21 februari 2009

    Gudomligt god soppa! Lättlagad och det går snabbt. Jag hade i laxfilé och fiskbuljong istället för grönsaks då den andra buljongen tagit slut. Tack för ett gott och bra recept!

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben