Burgundisk köttgryta är en riktig fransk klassiker. Här serverar vi den med annorlunda tillbehör som knapriga rostade valnötter och getost som gör den ännu godare. Grytan blir bara mustigare om den görs en dag innan den ska serveras.
Ingredienser
1,2 kg fransyska
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 purjolök
2 msk smör
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Skalet från 1 apelsin
2 msk tomatpuré
75 cl rödvin
2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 msk maizena majsstärkelse
20 smålökar
200 g rimmat fläsk
200 g champinjoner
1 msk smör
1 knippe timjan
Tillbehör
100 g valnötter
200 g chèvre (getost)
16 kokta potatisar
100 g haricots verts
God men förstår inte när man ska lägga i purjolöken?