Klassisk köttgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En mustig och god gryta för alla tillfällen

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1 dl dijonsenap
  • 1 dl chilisås
  • 1 stor lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 slantade mellanstora morötter
  • 1 kålrot i slantar
  • 10 cm slantad purjolök
  • ½ lit kalvbuljong
  • 2 dl grädde
  • Crème fraiche efter smak
  • Instruktioner

    1. Förbered kött och grönsaker. Skär köttet i lämpligt stora bitar.
    2. Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Tillsätt senap, chilisås och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme.
    3. Tillsätt sedan grönsakerna, grädde och crème fraiche i önskad mängd och fortsätt koka i ca 20 minuter.
    4. Servera sedan med kokt potatis... underbart gott!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben