Klassisk köttgryta
Serverar:
4-6 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
En mustig och god gryta för alla tillfällen
Ingredienser
1 kg högrev
1 dl dijonsenap
1 dl chilisås
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
2 slantade mellanstora morötter
1 kålrot i slantar
10 cm slantad purjolök
½ lit kalvbuljong
2 dl grädde
Crème fraiche efter smak
Instruktioner
Förbered kött och grönsaker. Skär köttet i lämpligt stora bitar.
Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Tillsätt senap, chilisås och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme.
Tillsätt sedan grönsakerna, grädde och crème fraiche i önskad mängd och fortsätt koka i ca 20 minuter.
Servera sedan med kokt potatis... underbart gott!
Liknande recept
Köttgryta med öl
4.7
4
1
Burgundisk köttgryta
4.5
2 h
5
16
Köttgryta med Coca-Cola
3.7
2
3
Kryddig köttgryta
5
4
1
Köttgryta
5
1 h 30 min
4
Köttgryta med lök
1
4
1
Mustig köttgryta á la Lena
4-6
Köttgryta med svamp
3
35 min
4
Maries Köttgryta (Griskött)
4
3 h 30 min
10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!