Fransk potatis- och kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

En god variant på potatisgratäng.

Ingredienser

  • 3/4-1 kg potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g kassler
  • 2-3 tomater
  • 1dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala skiva potatisen lägg en smord ugnsfast form. Finhacka vitlöken, persiljan. Blanda vitlöken och persiljan med grädden, häll det över potatisen i formen.
    3. Grädda i ca 30 minuter, tills potatisen nästan är mjuk.Varva skivade tomater och kassler ovanpå potatisen. Strö över osten, gratinera tills potatisen är mjuk och köttet varmt och sen ytterligare 15 min. Servera med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 13 februari 2010

    Mycket god, hade i några klyftor vitlök till då vi älskar vitlök + 1 rödlök. Denna rätt kommer vi laga fler ggr. Vi bjöd en hel konfirmandgrupp på den och de älskade den!!!! Högsta betyg!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben