Franska grillspett

Serverar: 8 portioner

Entrecôte varvat med rökt sidfläsk blir både saftigt och smakrikt.

Ingredienser

  • 1,2 kg entrecôte
  • 3 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 250 g rökt sidfläsk i bit
  • 2 tsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Blanda hälften av oljan med salt och peppar i en bunke. Lägg i köttet och rör om. Skär fläsket i 8 skivor och 3 cm breda bitar.
    2. Trä upp kött och fläsk på 8 spett. Blanda resten av oljan med timjan och vitlök. Grilla spetten över glöd 3-4 minuter per sida. Pensla på vitlöksoljan.
    3. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben