Franska lammfärsbiffar med rartatouille

Serverar: 4 portioner

Servera lammfärsbiffarna med rattaouille och kokt potatis.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl rödvin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Till ratatouillen
  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl pressade tomater
  • 1 tsk konc. kycklingfond
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med ratatouillen. Koka upp vatten och doppa tomaterna några sekunder. Dra bort skalet och peta bort kärnhusen. Hacka tomatköttet grovt. Skala och hacka lökarna. Skär paprika och zucchini i bitar. Bryn på grönsakerna med olja i en stekgryta eller stor kastrull. Slå på passerade tomater och krydda med vitlök och timjan.
    2. Tillsätt koncentrerad kycklingfond. Låt allt sjuda sakta i minst tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Skala och finhacka löken till biffarna i matberedare. Stek lökhacket lätt. Blanda ströbröd med vin, pressad vitlök, ägg och ljus fransk senap. Vänd ner den stekta löken, lammfärsen, salt, peppar och stött timjan. Blanda ihop allt till en slät smet.
    3. Forma 8 biffar som steks cirka tre minuter på vardera sidan i medelvarm panna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben