Franska päronmuffins

Serverar: 9 portioner

Härligt kladdiga chokladmuffins med god fyllning av päron. Den där päronkonjaken är väldigt god att ha i varm choklad dessutom - ett tips inför stundande höstrusk kanske? Ur Allers 35/10.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 2 msk päronkonjak
  • 2 tsk nypressad citronsaft
  • 1 droppe grön karamellfärg
  • 2 päron
  • Garnering
  • ½ dl pistaschkärnor
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt konjak, citronsaft och karamellfärg. Skala och kärna ur päronen och skär i tunna klyftor. Häll över lagen och täck inläggningen. Ställ kallt att dra över natten.
    2. Dag 2: Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet. Ta från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.
    3. Skeda upp smeten i mellanstora muffinsformar så att de blir fyllda till hälften. Låt päronklyftorna droppa av och stick ned dem lätt i smeten. Grovhacka pistaschkärnorna och strö dem över päronklyftorna.
    4. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. De får gärna vara litet kladdiga i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben