Franska pepparkakor

Serverar: 40 portioner

Receptet på de här lättbakade pepparkakorna kommer från Frankrike. Kakorna ska vara väldigt tunna så en riktigt vass kniv är ett måste för ett lyckat resultat.

Ingredienser

  • 2 dl ( 125 g) sötmandel
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Hacka den ganska grovt, Rör matfettet smidigt, gärna med elvisp.
    2. Blanda bikarbonat och mjöl. Blanda sedan ner mandel, socker, sirap och kryddor.
    3. Rör ner mjölblandningen i matfettet. Arbeta ihop allt till en deg.
    4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta den smidig. Dela degen i två delar och forma dem till två tjocka rullar.
    5. Linda in degrullarna, var för sig, i plastfolie. Låt dem vila i kylen i några timmar eller över natten.
    6. Sätt ugnen på 175 grader. Skär med en vass kniv degrullarna i 80 tunna skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåter.
    7. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben