Franskbrödbullar

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 dag

Tar tid, men bullarna blir frasiga

Ingredienser

  • Fördeg
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 krm salt
  • Deg
  • 4 dl vatten
  • 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 13 dl vetemjöl, helst special
  • 3 tsk salt
  • Instruktioner

    1. 25-30 bullar
    2. Blanda ingredienserna till fördegen och ställ dem att jäsa i rumstemperaur över natten.
    3. Lös sedan jästen och fördegen i vattnet, blanda ner alla övriga ingredienser och knåda med degblandare eller matberedare i 10 minuter.
    4. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 minuter.
    5. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela i 25-30 bitar och rulla till bullar. Platta ut dem lite och sätt på baklåtspapper eller smord plåt.
    6. Pensla eventuellt med vatten och dekorera med sesamfrön eller vallmofrön.
    7. Sätt nu ugnen på lägsta temperatur, cirka 40-50 grader. Sätt in en skål med vatten i botten och låt bullarna jäsa i ugnen till dubbel storlek.
    8. Ta ut bullarna och värm ugnen till 250 grader.
    9. Sätt in bullarna och spruta samtidigt in vatten i ugnen med en blomspruta. Efter tre minuter sänks temperaturen till 200 grader. Baka bullarna i 22-25 minuter.
    10. Låt svalna på galler och spruta gärna lite vatten på bullarna när de kommer ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MalinJ 27 februari 2009

    Har tagit bort bilden till receptet, då de inte tillåter att man lånar bilden ens med referens.

    MalinJ 8 juli 2009

    Det låter kanske mycket med 22-25 min i ugnen, men det stämmer. Pepparochsalt.se Referensen har fallit bort när jag tog bort bilden. Har testat dem själv, och de blir väldigt goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben