Fransyska i stekgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En helt underbar stek som ger mersmak.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
  • 1 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • ½ dl kinesisk soya
  • 5 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk persilja
  • 1 st gul lök
  • 3 st morötter
  • 2 st vitlökar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Stek köttet runt om, salta och peppra.
    2. Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor Skär morötterna i stavar. Dela vitlöken i 4 delar. I med morötter, lök och vitlöken. Låt allt koka i ca 1 ½ tim.
    3. Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i en form med lock.
    4. Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle.
    5. Servera ihop med pressad gurka och kokt potatis eller varför inte pressad kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (13)

    anjosdav 22 oktober 2009

    Helt suveränt gott. Vilken sås, himmelsk!

    Makea 22 november 2009

    Ska göra denna idag. Ser otroligt god ut.

    hellas67 16 maj 2010

    hej ! Håller just på att koka din gryta som verkar smaskens. Hade inte svart vinbärssaft - tog gele istället. Får se hur det funkar. Ett tips till receptet som jag tycker verka bra. Skriv gärna när kryddorna ska i. Det är lättare att följa receptet då. En fråga - ska det ´vara två hela vitlökar,menar du sådana som inte har klyftor i sig? 2 msk persilja, menar du torkad?? finns det på vanliga kryddhyllan? Ska grytan koka under lock? /ha det gott hellas67

    halen6966 16 maj 2010

    Jag ska tänka på detta! Blir så lätt att man bara skriver och tänker men alla kan ju inte läsa mina tankar!!! 2 st vitklöksklyftor och kryddorna låter jag koka med hela tiden. Hoppas att det blir lättare att läsa detta recept nu Mvh Helén

    halen6966 16 maj 2010

    Jag glömde att svara på : persiljan = torkad, färsk eller djupfryst går bra, jag brukar ta djupfryst koka under lock

    sva 19 oktober 2010

    Hej ! Har gjort Fransyska i Stekgryta. Den var fantastisk god, såsen var underbar. Kommer att göra denna rätt flera gånger.Bara plus till dig.

    halen6966 19 oktober 2010

    Tack tack, det är alltid lika kul när "någon" gillar receptet! Ha det så bra / mvh Helén

    Luzzia 6 november 2010

    Tack det var väldigt gott.

    elenamarsiglia 22 februari 2012

    Smaskens!!! Tog lite mindre timjan eftersom det inte brukar vara nån favorit i familjen, och så lite buljong på slutet. Slurp sa det, så fanns det ingenting kvar!

    Mrchipps 26 juni 2012

    Då skall alltså grädden inte i förrän till slutet man kan läsa fel men annar så koker det NU skall bli spännande nypotäter till detta

    Mrchipps 26 juni 2012

    Jag glömde att säga ,jag hade ingen saft heller men hade 420gr sv vinb gele och jag drösa i allt och samma 2 dl vatten såsen går ju att justera sen Detta blir säkert mums

    tranben 13 januari 2013

    Toppengott och enkelt, 5 p!! Uppskattat av hela familjen

    tomisi 2 december 2014

    Väldigt gott, såsen var helt underbar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben