Fransysk köttgryta

Serverar: 4 portioner

Ett gammalt recept från 60-talet. En färgstark och kryddig gryta. Jättegod.

Ingredienser

  • 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ l vatten + 2-3 msk tomatpuré eller 2 dl tomatjuice på burk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 gula lökar
  • 2 purjolökar
  • 3-4 morötter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Dofta över mjölet och rör om.
    2. Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Lägg i kryddorna. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter.
    3. Ansa och skär under tiden grönsakerna i ganska stora bitar. Lägg grönsakerna i grytan. Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka ca 45 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött.
    4. Servera grytan överströdd med hackad persilja och kokt potatis.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben