Frasig köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Frasig köttfärspaj

Ingredienser

  • 500 g köttfärs (blandfärs)
  • 4 smördegsplattor (17x8)
  • ½ gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk tacokrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, ca 3 minuter.
    3. Bryn köttfärsen i matfett i panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel. Lägg över i kastrullen.
    4. Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
    5. Ta ut formen ur kylskåpet och häll röran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 min.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben