Frasig minipizza med Västerbottensost och höstpäron

Serverar: 8 portioner

Smakrika minipizzor där sälta, sötma och knaprighet möter varandra. Vill du inte göra minipizzor så går det bra att göra 1 stor pizza.

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4-5 höstpäron
  • ½ dl hasselnötter
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • Några kvistar färsk timjan eller oregano
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen i en maskin i ca 10 minuter. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylen i 12-24 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela degen i 8 delar och kavla ut tunna runda bottnar på ett bakplåtspapper. Skiva päronen och hacka hasselnötterna.
    4. Fördela riven Västerbottensost, päron, hasselnötter och lite timjan eller oregano tillsammans med lite flingsalt på varje botten.
    5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 7-10 minuter. Dubbla tiden för en stor pizza.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben