Frasig tomatpaj

Serverar: 6 portioner

Tomatpaj passar till det mesta som kan finnas på ett buffébord.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning
  • 8 st tomater
  • 2 st gul lökar
  • Olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • ½ tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i form, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
    3. Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken.
    4. Värm upp lite olja i en kastrull. Lägg i löken och låt den mjukna utan att få färg.
    5. Blanda ner tomathack, tomatpuré, rosmarin, timjan, peppar och lite salt. Låt det puttra ihop till en ganska torr massa. Smaka av.
    6. Grädda det tomma pajskalet i 10 minuter.
    7. Lägg hälften av den rivna osten i botten. Bred över tomatröran och lägg resten av osten ovanpå.
    8. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben