Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Serverar: 4 portioner

Extra gott blir det med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Ingredienser

  • 700 g jordärtskocka
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 bitar torskfilé, á 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, i ringar
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • Kaprismajonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3/4 dl olivolja
  • 3/4 dl neutral olja
  • Servering
  • Eventuellt grön- eller svartkål som hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
    3. Picklad rödlök: Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.
    4. Kaprismajonnäs: Mixa äggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
    5. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme i 2-4 minuter per sida till fin krispig yta.
    6. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs, picklad rödlök och eventuellt stek grön- eller svartkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben