Frasiga bullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

De här goda bullarna kallar jag frasiga bullar eftersom de påminner lite grand om Wienerbröd. Receptet har jag fått av min mormor. Jag brukar fylla mina bullar med mjukrört smör och grovriven mandelmassa eller smör blandat med vaniljsocker och florsocker.

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 4 msk socker
  • 150 gram smör
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllningsförslag1
  • 150 gram smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • Fyllningsförslag 2
  • 150 gram smör
  • 200 gram mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Degvätskan ska vara 37 grader varm. Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt sockret och rör om tills jästen är upplöst, tillsätt därefter degvätskan.
    2. Tillsätt salt, 1 ägg och 4 dl vetemjöl. Rör om och tillsätt det andra ägget och resten av mjölet. Rör om tills degen är ordentligt blandad. Är degen torr prova att tillsätta mera mjöl. Ställ degen att jäsa under bakduk på en dragfri plats i 40 minuter.
    3. Förbered under tiden fyllningen, det går lättast om smöret är rumsvarmt. Förbered plåtar, (2 stycken brukar räcka bra) med bullformar. Tag sedan upp den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord eller bänk och knåda den ett litet tag.
    4. Kavla sedan ut den och bred på en valfri fyllning. Rulla ihop och dela i 3 cm stora bullar. Låt bullarna jäsa under bakduk på en dragfri plats i 40 minuter. Pensla dem med ett uppvispat ägg. Grädda dem sedan i mitten av ugnen på 200 grader i 10-12 minuter. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Mati 4 mars 2010

    Tack ,låter nästan som min gamla granne Edits goa bullar. De ska jag pröva!:

    flabban 11 april 2010

    Jättegoda bullar. Använde fyllningen: smör och mandelmassa och pensla med uppvispat ägg och strödde på flagad mandel. Blev nästan som wienerbröd. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    vebon 5 februari 2011

    Har gjort dessa bullar flera gånger ,väldigt uppskattad av dom jag bjuder. Mycket nöjd. Många vänliga hälsningar Vebon

    SES70 29 september 2011

    Jag måste testa dom här! Låter fantastiskt gott =) Meddelar hur dom blev!

    christian21mars 13 juni 2012

    lmklkj

    regia 3 augusti 2012

    de är jättengoda!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben