Frasiga chokladrutor

Serverar: 30 portioner

Frasiga godiskakor med generös chokladtopping. Bara att röra ihop och ställa i kylen!

Ingredienser

  • 250 g Digestivekex, ca 18 st
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 1150 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
  • Topping
  • 200 g mörk choklad, 60 %
  • 2 tsk rapsolja
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Botten:
    2. Krossa kexen lite grovt. Grovhacka nötterna. Blanda kex, nötter och kokosflingor. Smält choklad, smör och kondenserad mjölk försiktigt i mikro eller över vattenbad. Blanda ihop med de torra ingredienserna.
    3. Häll upp smeten i en form, ca 15x25 cm, täckt med bakplåtspapper. Tryck till ordentligt. Låt stelna i kylen i ca 4 timmar.
    4. Topping:
    5. Hacka och smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad. Rör i oljan. Bred den smälta chokladen över kakan och låt stelna i kyl ca 1 timme.
    6. Skär kakan i bitar med vass kniv. Pudra över florsocker. Förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben