Frasiga fikon- och kanelringar

Serverar: 18 portioner

Frasiga kakor med seg fyllning blir vackert på gottebordet!

Ingredienser

  • 1 kyld smördeg, ca 400 g
  • 1 äpple
  • 6 torkade fikon
  • 1 dl valnötter
  • ½ dl Kesella, kvarg
  • ½ dl flytande honung
  • 1 tsk malen kanel
  • Garnering
  • Florsocker
  • Malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Grovriv och krama ur äpplet. Finhacka fikon och nötter. Blanda allt med kvarg, honung och kanel. rulla ut smördegen och bred på fyllningen. Vik långsidorna mot varandra och skär i 18 remsor.
    3. Tvinna och forma till ringar. Nyp ihop ändarna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten. Pudra över florsocker och kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben