Frasiga potatisrosor med färskost

Serverar: 8 portioner

Ett vackert och festligt tillbehör där rosaröd potatis blir kronan på verket. Smaksätt gärna potatisrosorna med smulad getost av chévretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller pesto.

Ingredienser

  • 4 frysta, havltinade smördegsplattor, 400 g
  • 350 g rödskalig potatis, gärna stor Cecile
  • 1½ dl färskost av Philadelphiatyp
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Eventuellt smaksättning
  • Smulad getost av chévretyp, blåmögelost strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller pesto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kavla ut smördegsplattorna något på längden, till ca 30 cm. Dela varje platta i två remsor. Skär den oskalade potatisen i 2 mm tunna skivor, använd gärna en mandolin. Bred ut färskosten på smördegsremsorna. Fördela eventuellt smaksättning.
    3. Lägg potatisskivorna omlott ovanpå färskosten med ca 1 cm mellanrum. Avsluta med en kant på ca 1 cm. Krydda med ½ krm salt och 1/4 krm peppar per remsa. Rulla ihop smördegen som en ros, nyp ihop degen mot slutet.
    4. Lägg över i en oljad muffinsplåt. Täck med folie. Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader, ta bort folien och tillaga ytterligare ca 10 minuter, tills potatisrosorna har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben