Frasiga rabarberrullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Härlig dessert med vårens första rabarber. Kan det bli bättre ?

Ingredienser

  • 1 paket fryst filodeg 500 g
  • 5 rabarberstjälkar 500 g
  • 500 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl
  • 250 g smör
  • ½ dl råsocker
  • Vaniljyoghurt
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 ½ msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt filodegen tina enligt anvisning på paketet. Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Finriv mandelmassan. Blanda rabarber, socker,mandelmassa, och potatismjöl. Smält smöret.
    2. Skär filodegsplattorna i rutor ca 18*24 cm. Pensla ett ark i taget med smör. Lägg lite av fyllningen i en sträng längs kortsidan av arket och rulla ihop till en rulle. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med smör och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Vispa grädden. Rör i yoghurten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Dippa de ljumma rullarna yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben