En fröjd för både öga och gom är dessa ljuvliga biffar. De är dessutom väldigt nyttiga och matiga.
Ersätt matkorn med t.ex. ris och använd glutenfritt ströbröd om du vill göra rätten helt glutenfri.
Ingredienser
Rödbetsbiffar
250 g cashewnötter
1 gul lök
500 g rödbetor
1 burk vita bönor, à 400 g (ca 3 dl kokta)
1 msk olja
1 msk vatten
1 tsk timjan
3/4 dl ströbröd + extra till panering
1 msk vetemjöl
Salt
Svartpeppar
Grönkålssallad
100 g grönkål
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk örtsalt
Svartpeppar
1 äpple
Vitlöksyoghurt
5 dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
½ tsk citronjuice
Örtsalt
Svartpeppar
Servering
3 dl matkorn