Frasiga skålar med gubbröra

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Som förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • Kyld filodeg 250 g (Obs det blir deg över)
  • Smält smör till pensling
  • Stadiga muffinsformar
  • Fyllning
  • 1 burk ansjovisfiléer, 100 g varav 81 g ansjovis
  • 3 msk lätt-créme fraiche
  • ca ½ hackad rödlök
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 2 msk hackad dill el. gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Skivad rödlök
  • Krasse
  • Instruktioner

    1. Klipp ca 12x12 cm bitar ur filodegen. Lägg en fuktig handduk över. Pensla degplattorna på båda sidor med smör.Lägg 2 degplattor omlott i varje muffinsform.bStäll dem på plåt och grädda i 200 grader några minuter tills de får fin färg och blir knapriga. Passa noga! Låt svalna och lyft dem ur formarna.
    2. Hacka ansjovisfiléerna och blanda fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i skålarna vid servering och garnera med rödlök och krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 24 juni 2012

    Gjorde dessa till midsommar. Goda men vi tyckte att det lite för mycket löksmak. Ger en 3:a i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben