Frasiga skålar med lax

Frasiga vårrulleskålar med laxfyllning.

Ingredienser

  • 30 plattor vårrulledeg, ca, 12x12 cm
  • Smält smör till pensling
  • Stadiga muffinsformar
  • Fyllning
  • 100 g strimlad färskrökt lax, ca
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 tub riven pepparrot
  • 1 liten knippa hackad gräslök
  • 1 liten vippa hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Några nypor socker
  • Garnering
  • Ca 150 g skivad färskrökt lax
  • Instruktioner

    1. Pensla degplattorna på båda sidor med smör och lägg 2 omlott i stadiga muffinsformar.
    2. Sätt formarna på plåt och grädda i 200 grader tills de får fin färg och blir knapriga. Passa noga för de bränns lätt.
    3. Blanda samman fyllningen och smaka av med salt, peppar och lite socker för att få rätt smak.
    4. Vid serveringen fylls skålarna med fyllningen och garneras med delade skivor lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben