Frasiga små frallor

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Super goda..

Ingredienser

  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 25 g jäst
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Pensling 1 ägg eller vatten för frasigare franskor
  • Instruktioner

    1. Gör så här
    2. 1.) Sätt ugnen på 250 grader.
    3. 2.) Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en plastskål eller rostfri skål. Smula i jästen.
    4. 3.) Tillsätt lite mjöl.
    5. 4.) Arbeta degen med en träsked. Tillsätt om det behövs mer mjöl.
    6. 5.) Fortsätt arbeta degen tills den släpper skålen.
    7. 6.) Låt gärna degen jäsa i skålen under bakduk ca 15 min, men den kan också bakas ut direkt.
    8. 7.) Smörj en plåt eller lägg på ett bakplåtspapper.
    9. 8.) Knåda degen smidig på ett lätt mjölat bord.
    10. 9.) Rulla ut degen till en längd. Dela längden i 8 lika stora delar per sats för småfranska, 2 lika stora delar per sats för pain riche.
    11. 10.) Rulla varje del till en bulle för småfranska, till smala längder för pain riche, och ställ på plåten.
    12. 11.) Jäs brödet, ca 10-15 min.
    13. 12.) Pensla ev bullarna och strö på vallmofrö. Pain riche snittas, men penslas ej.
    14. 13.) Sätt plåten mitt i ugnen och grädda brödet tills det fått gulbrun färg ca 5-10 min.
    15. 14.) Tag ut brödet och lägg det på galler att svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 11 januari 2011

    Mycket gott bröd som jag ofta gör! Jag brukar dock kalljäsa och baka ut på morgonen. Då rullar jag en lång rulle som jag sedan skär i bitar. Lägger bitarna på plåt utan att rulla dem. Blir fina små bröd som är goda med lite marmelad och ost.

    elisabeth345 16 februari 2013

    Helt underbart goda. Kommer att bakas ofta. Tackar för receptet. Betyg 5.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben