Frasigt flarn

Serverar: 5-6 portioner

Fresta med ett nygräddat smördegsflarn till välkomstdrinken!

Ingredienser

  • 1 smördegsrulle
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ squash
  • 4-5 tomater
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 3 msk färska örter, tex rosmarin, basilika, timjan el oregano
  • 200 g fetaost
  • ¾ dl svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Rulla ut smördegsplattan och lägg den på en bakpappersklädd plåt. Nagga botten med en gaffel. Vik upp kanten något. Vecka den med hjälp av handtaget på en sked.
    2. Häll av oljan från tomaterna, men spara den. Dela tomaterna något. Mixa dem med en stavmixer. Späd med oljan till bredbar konsistens. Pressa i vitlöken. Bred ut det smördegen.
    3. Skär squash och tomater i tunna skivor och lägg dem omlott ovanpå degplattan. Salta och peppra. Droppa över lite mer av tomatoljan och strö ut rosmarinkvistar.
    4. Smula över fetaosten och strö över oliverna. Grädda i 225°, 15-20 min. Garnera med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben