Fredagsfavoriten

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt & mkt gott!

Ingredienser

  • 6 hg kött , t ex kassler
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl buljong (stekspadet+ 2 dl vatten)
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk mjöl
  • 4 dl grädde
  • 2 pkt Creme bounjour Grekisk Vitlök
  • Instruktioner

    * Tärna köttet och stek i margarinet. Krydda med salt och vitpeppar. Häll på vattnet och låt småkoka några minuter. Ta sen upp köttet och lägg i en smord ugnsfast form. Spara buljongen. * Tärna paprikan och strimla purjon. Varva det över köttet. * Såsen: Fräs margarin och kryddorna i en gryta. Rör ner mjölet och späd med buljongen. Häll i grädden. Låt koka någon minut. * Ta av från värmen. Rör ner osten och rör tills såsen blir slät. * Häll såsen över köttet och grönsakerna. * Gratinera i mitten av ugnen, 200 grader i ca 15 minuter. * Servera med ris eller pasta och en god sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    34

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben