Fredagswok med skinka och kyckling

Serverar: 4 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • Ca 400 g kycklingfilé, strimlad
  • Ca 300 g skinka, strimlad
  • Salt
  • Peppar
  • Olja att steka i
  • Marinad
  • Ljus Japansk soja
  • Pak - Choi (kinesisk kål)
  • Små broccolibuketter
  • Vitlök
  • Färskriven ingefära
  • Strimmlad purjo
  • Paprika
  • Rödlök
  • 2-3 dl vatten
  • 1-2 msk ostronsås
  • 2-3 droppar fisksås
  • 1 tsk red curry paste
  • 1 msk flytande honung
  • Sambal oelek, efter behag
  • Olja att steka i
  • Redning
  • Arrowrot
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla skinka och kycklingfilén. Lägg köttet i en Japansk soya marinad ett par timmar - blir mört och får lagom fin färg.
    2. Efter ett par timmar i marinaden... Fräs skinkan och kycklingen i olja i en het wokpanna - lite i taget och lägg över köttet på ett fat.
    3. Lägg i och stek den kinesiska kålen, små broccolibuketter, vitlök, färskriven ingefära, strimmlad purjo, paprika, rödlök i olja, i en wokpanna.
    4. Häll på ett par dl vatten. Tillsätt några stänk fisksås, en eller ett par tsk sambal oelek, 1 - 2 msk ostronsås, 1 tsk Red Curry Paste, 1 msk flytande honung. Salt och peppar behövs inte... Låt det små puttra i wokpannan en liten stund.
    5. Gör en topredning - på lite vatten och arrowrot. Tillsätt redningen under omrörning. Tillsätt köttet och låt puttra i ca 15 minuter. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben