Freddes marinerade lax

Serverar: 4 portioner

By: Frede Mortensen via Morten oppskriftsamling

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 dl olivolja
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 rödlök, grovhackad
  • 2 dl paprika, blandade färger; små bitar
  • Salt
  • Peppar
  • ½ citron, saften från
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Räkor; skalade Citron Grönt
    2. Skär laxfilen i portionsbitar, och lägg i en lagom stor plastpåse. Blanda alla ingredienser utom grädden, och häll över laxfiléerna i påsen, samt knyt igen påsen.
    3. Låt laxen marinera minst 12 timmar, helst 24 timmar, i kylskåp. Vänd påsen då och då så att marinaden kommer åt överallt.
    4. Stek laxbitarna i en torr stekpanna (marinaden innehåller tillräckligt med (olja) ca 2 - 3 minuter på varje sida, och lägg dem därefter på ett fat.
    5. Marinaden hälles i pannan och får puttra så löken mjuknar. Tillsätt vispgrädden, låt koka ihop lite grand och smaka av med salt och peppar.
    6. Marinaden hälles därefter över laxen, som därefter dekoreras med räkor, citron och grönt. Serveras lämpligen med pressad potatis (så att den goda såsen suges upp )
    7. Att dricka till passar ett tyskt torrt vit vin, eller öl eller så.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben