French toast - maffiga stekta frukostmackor

Serverar: 6 portioner

Hittade det här receptet av Monica Ahlberg. Lata onyttiga söndagsförmiddagar händer det att vi pallrar oss upp och in i köket och fixar French toasts till frukost-lunch. Himmelskt gott och välgörande onyttigt! Man kan så klart ha vilken fyllning man vill i mackorna. Vår specialare är gruyéreost, rödlök och rökt kalkonbröst.

Ingredienser

  • 12 skivor vitt formbröd (toastbröd)
  • Smör och olja
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk riven muskot
  • Ca 1 1/2 dl vetemjöl till panering
  • Fyllning
  • 2 rödlökar skurna i ringar
  • 200 gram gruyéreost (eller annan smakrik ost), grovt riven
  • 6 skivor rökt kalkonbröst (eller rökt skinka)
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och mjölk. Salta, peppra och krydda med muskot.
    2. Häll ut mjölet i en djup tallrik.
    3. Stek lökringarna mjuka i smör utan att de tar färg. Tillsätt osten och rör om tills den smälter. Bred ut röran på 6 av brödskivorna. Lägg på en kalkon/skinkskiva och därefter de andra 6 brödskivorna ovanpå. Tryck ihop dubbelmackorna.
    4. Vänd de fyllda mackorna i äggvispet och sen i mjölet. Stek dem gyllene i smör och olja. Dela dem eventuellt i snittar.
    5. Klara att ätas!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben