French toast - maffiga stekta frukostmackor
Hittade det här receptet av Monica Ahlberg.
Lata onyttiga söndagsförmiddagar händer det att vi pallrar oss upp och in i köket och fixar French toasts till frukost-lunch. Himmelskt gott och välgörande onyttigt!
Man kan så klart ha vilken fyllning man vill i mackorna.
Vår specialare är gruyéreost, rödlök och rökt kalkonbröst.
Ingredienser
12 skivor vitt formbröd (toastbröd)
Smör och olja
4 ägg
2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
1 tsk riven muskot
Ca 1 1/2 dl vetemjöl till panering
Fyllning
2 rödlökar skurna i ringar
200 gram gruyéreost (eller annan smakrik ost), grovt riven
6 skivor rökt kalkonbröst (eller rökt skinka)
Instruktioner
- Vispa samman ägg och mjölk.
Salta, peppra och krydda med muskot.
- Häll ut mjölet i en djup tallrik.
- Stek lökringarna mjuka i smör utan att de tar färg.
Tillsätt osten och rör om tills den smälter.
Bred ut röran på 6 av brödskivorna.
Lägg på en kalkon/skinkskiva och därefter de andra 6 brödskivorna ovanpå. Tryck ihop dubbelmackorna.
- Vänd de fyllda mackorna i äggvispet och sen i mjölet.
Stek dem gyllene i smör och olja.
Dela dem eventuellt i snittar.
- Klara att ätas!
Liknande recept
Kommentarer (0)